Προσκαλούνται παιδιά και γονείς στη γιορτή για τα αγάλματα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 9 Απριλίου. Σας καλούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της μαρμαροτεχνίας, της γλυπτικής και των αγαλμάτων που ομορφαίνουν την πόλη μας. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να παίξουν, να δημιουργήσουν και να ανακαλύψουν έναν μαγικό κόσμο τέχνης και μνήμης που ανήκει σε όλους και αξίζει το σεβασμό και τη φροντίδα μας. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», που συνδιοργανώνουν τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Α΄Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η γιορτή θα περιλαμάνει : 

  1. Διαδραστικό παιχνίδι «Μαρμαράς θε' να γενώ...» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)
  2. Προβολή της βραβευμένης εκπαιδευτικής ταινίας «Λιθοξόοι μαΐστορες. Καταγραφή παραδοσιακών τεχνικών για το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου» (ΠΙΟΠ)
  3. Παρουσίαση αντιπροσωπευτικών οικοδομημάτων της νεοκλασικής Αθήνας «Έργα στη νεοκλασική Αθήνα» (19ου & 20ού αιώνα) (ΠΙΟΠ)
  4. Βιωματικό εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής (ΠΙΟΠ) . Για τις υπόλοιπες δραστηριότητητες της γιορτής και πληροφορίες δείτε το δελτίο τύπου και το οπτικο υλικό.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η κράτηση: 213 0109300 (Δευτέρα ? Παρασκευή: 10.00 ? 17.00)
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλε?: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Air Max 90 LTHR SuedeAir Max 270 Men

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Α΄ΑΘΗΝΑΣ

Η Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας κατόπιν των πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και των πρόσφατων εγκύκλιων σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει προς τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες ότι:

η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, καθώς και με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης εξαμήνου ή αρνητικού 48ωρου rapid test.

Οι ενδιαφερόμενοι, εκπαιδευτικοί και πολίτες, μπορούν επίσης να αποστέλλουν οποιοδήποτε έγγραφο ή αίτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:

mail@dipe-a-athin.att.sch.gr

IMG_9813d.JPG